banner Pieter Konijn
NIEUWS - Pick ‘n’ mix

Goud voor Dummie de mummie 3

22 oktober 2017

De familiefilm Dummie de mummie en de tombe van Achnetoet deed goede zaken tijdens de herfstvakantie, met als resultaat een Gouden Film. De twaalfde van dit jaar.

De derde verfilming uit de succesvolle boekenserie van Tosca Menten behaalde vandaag de status van Gouden Film. Die werd vanmiddag op het Cinekid-festival in Amsterdam uitgereikt aan hoofdrolspeler Julian Ras.

Dummie de mummie en de tombe van Achnetoet werd geregiseerd door Pim van Hoeve; het scenario werd geschreven door Tijs van Marle. Beide heren waren ook verantwoordelijk voor de twee eerdere Dummie-films: Dummie de mummie (2014) en Dummie de mummie en de sfinx van Shakaba (2015). Ook die verfilmingen werden bekroond met een Gouden Film.

Dummie de mummie en de tombe van Achnetoet is de twaalfde titel die dit jaar werd onderscheiden met een Gouden Film. De film ging op 23 september in première tijdens de 37-ste editie van het Nederlands Film Festival. De distributie is in handen van Dutch FilmWorks en de familiefilm is momenteel nog in 131 bioscopen te zien.

Julian Ras met de felbegeerde onderscheiding / NFF

lees meer

Nanneke Koning

Nanneke Koning is freelance eindredacteur en publicist, met meer dan twintig jaar ervaring in de wereld van entertainment en kunst. Voor Holland Film Nieuws verzorgt ze de eindredactie van het magazine en de online-berichtgeving.
LinkedIn /nanneke-koning

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Banner_USHIO240x180
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
LadyBird
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Design Ad Banner 240x180– HFN
Dorst_HFN
Banner CineJobs240x180px