banner Pieter Konijn
NIEUWS - Pick ‘n’ mix

Goud voor Familieweekend

05 april 2016

De zesde Gouden Film van dit jaar is een feit. De 100.000-ste bezoeker van Familieweekend is geteld en dus werden vanmiddag de Gouden Film en Gouden Pen uitgereikt.

Namens het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds kregen castleden Derek de Lint en Cynthia Abma de Gouden Film overhandigd. Zij werden geflankeerd door scenarioschrijvers Luuk van Bemmelen en Melle Runderkamp, die de Gouden Pen in ontvangst namen.

Familieweekend is het regiedebuut van Pieter van Rijn. In de komedie draait het om een rijke weduwnaar die zijn kinderen uitnodigt op zijn landgoed om hen kennis laat maken met zijn nieuwe, véél jongere vriendin. Zijn gezinsleden is het echter vooral om de erfenis te doen. Behalve De Lint en Abma doen ook Jelka van Houten, Dirk Zeelenberg en Jennifer Hoffman mee.

Familieweekend wordt gedistribueerd door Entertainment One Benelux en draait momenteel in 22 bioscopen.

Familieweekend gouden filmFoto: v.l.n.r.:  Luuk van Bemmelen, Derek de Lint, Cynthia Abma en Melle Runderkamp.

lees meer

Nanneke Koning

Nanneke Koning is freelance eindredacteur en publicist, met meer dan twintig jaar ervaring in de wereld van entertainment en kunst. Voor Holland Film Nieuws verzorgt ze de eindredactie van het magazine en de online-berichtgeving.
LinkedIn /nanneke-koning

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Dorst_HFN
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Banner CineJobs240x180px
LadyBird
Banner_USHIO240x180
Design Ad Banner 240x180– HFN