banner Pieter Konijn
NIEUWS - Pick ‘n’ mix

Goud voor Meester Kikker

09 september 2016

De zevende Gouden Film van dit jaar is een feit. Producent Burny Bos en hoofdrolspeelster Yenthe Bos kregen vandaag uit handen van het Nederlands Filmfonds en het Nederlands Film Festival een Gouden Film overhandigd voor Meester Kikker.

De familiefilm naar het gelijknamige boek van Paul van Loon heeft sinds zijn release meer dan 100.000 bezoekers getrokken. En daarom kreeg de jonge actrice Yenthe Bos vandaag op school bezoek van BosBros-producent Berny Bos (geen familie) om samen met haar de Gouden Film in ontvangst te nemen.

In Meester Kikker verandert onderwijzer Frans zo nu en dan in een kikker. Als de kinderen in zijn klas ontdekken dat de directeur van de school soms een ooievaar wordt, bedenken ze een plan om hun meester te beschermen. 

De regie van Meester Kikker is van Anna van der Heide, gebaseerd op een scenario van Mieke de Jong. In de hoofdrollen zijn Jeroen Spitzenberger, Georgina Verbaan, Yenthe Bos en Bobby van Vleuten te zien. Producent BosBros heeft de film volledig gefinancierd via crowdfundplatform Symbid.

Meester Kikker is de zevende Gouden Film van 2016. De eerste zes exemplaren werden dit jaar uitgereikt aan: Publieke werken; Holland, natuur in de delta; Woezel & Pip op zoek naar de sloddervos!; Knielen op een bed violen; Rokjesdag en Familieweekend.  

Meester Kikker wordt uitgebracht door Dutch FilmWorks en draait momenteel nog in 110 bioscopen.

Blijdschap bij Burny Bos en Yenthe Bos (geen familie) voor de Gouden Film (DFW)

lees meer

Nanneke Koning

Nanneke Koning is freelance eindredacteur en publicist, met meer dan twintig jaar ervaring in de wereld van entertainment en kunst. Voor Holland Film Nieuws verzorgt ze de eindredactie van het magazine en de online-berichtgeving.
LinkedIn /nanneke-koning

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Banner CineJobs240x180px
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Dorst_HFN
Design Ad Banner 240x180– HFN
Banner_USHIO240x180
LadyBird
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)