banner Pieter Konijn
NIEUWS - Pick ‘n’ mix

Gouden Film voor Bassie & Adriaan

06 november 2015

Allemachies! Nu al honderdduizend bezoekers voor Keet & Koen.

Het afscheid van clownsduo Bassie & Adriaan krijgt extra gouden glans. Keet & Koen en de speurtocht naar Bassie & Adriaan is bekroond met een Gouden Film voor meer dan 100.000 bezoekers. In de film van Annemarie Mooren dragen Bassie (Bas van Toor) en Adriaan (Aad van Toor) het stokje over aan twee talentvolle jonge circusartiesten (Patrick Martens en Janouk Kelderman). Deze Keet en Koen moeten op speurtocht naar Bassie en Adriaan wanneer deze zijn ontvoerd door de Jonkheer (Fabian Jansen), een neef van de gemene Baron uit de oude televisieserie.

Met de speelfilm Koen en Keet & de speurtocht naar Bassie & Adriaan neemt het tweetal afscheid van het Nederlandse publiek. Dat gebeurt niet in stilte. Vorige maand kreeg het duo een Lifetime Achievement Award, ook wel de Belgische Oscar genoemd, voor hun grote bijdrage aan de televisie in Vlaanderen.

Keet & Koen-producent Sjef Scholte prees het duo bij de Nederlandse première als 'Het beste dat de Nederlandse kindertelevisie de afgelopen halve eeuw heeft voortgebracht'. Opvallend genoeg is Keet & Koen en de speurtocht naar Bassie & Adriaan de allereerste speelfilm waarin het duo te zien is. 

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Banner_USHIO240x180
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Dorst_HFN
LadyBird
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Design Ad Banner 240x180– HFN
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Banner CineJobs240x180px