banner Pieter Konijn
NIEUWS - Pick ‘n’ mix

Gouden Film voor Onze Jongens

06 januari 2017

De eerste Gouden Film van 2017 is een feit: Onze Jongens heeft honderdduizend bezoekers getrokken. De schoorsteenmantel van Johan Nijenhuis raakt vol.

Het was de jonge acteur Matheu Hinzen die zijn filmvader Jim Bakkum met de onderscheiding van de Gouden Film verraste. De stripperkomedie van Nijenhuis had daar niet veel tijd voor nodig: een week om precies te zijn. Onze Jongens profiteerde nog net van de zeer goed bezochte vakantieperiode. De film draait op 109 schermen en wordt uitgebracht door Entertainment One.

Het is de twaalfde Gouden Film die Johan Nijenhuis als regisseur in de wacht wist te slepen sinds hij in 2001 debuteerde met Costa! Dat is dan een bijna honderd procent score voor de filmmaker, want alleen diens Apenstreken (2015) haalde de honderdduizend bezoekers niet. Ook heeft Nijenhuis al vijf Platina Films op de schoorsteenmantel staan. Het zal niemand verbazen dat hij in Nederland recordhouder is.

 Matheu en Jim blij: Onze Jongens is goud (Entertainment One)

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Banner_USHIO240x180
Design Ad Banner 240x180– HFN
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Dorst_HFN
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
LadyBird
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Banner CineJobs240x180px