banner Pieter Konijn
NIEUWS - Pick ‘n’ mix

Gouden Filmboekje Freek de Jonge ten doop gehouden

16 maart 2016

EYE was vanmiddag het toneel van de lancering van een bijzonder Gouden Boekje. Annie en Joop gaan naar de bioscoop werd geschreven door Freek de Jonge en geïllustreerd door Erik Kriek. De cabaretier was erbij om het feestelijk te presenteren.

Freek en EYE hadden flink uitgepakt met een speciale voorstelling van, hoe kan het ook anders, Laurel & Hardy. Het duo figureert ook in het verhaal, dat een behoorlijk rommelig verlopende filmvoorstelling in de jaren vijftig beschrijft. Freek riep alle kinderen naar voren, en liet ze de verschillende rollen uit het boekje vertolken. Vervolgens legde hij zijn jong publiek uit wat vroeger een operateur en een ouvreuse precies deden.

foto: Freek de Jonge is naast komiek ook een beetje regisseur (HFN)

Illustrator Erik Kriek kon er niet bij zijn maar had een videoboodschap gestuurd. En toen de bijna negentig jaar oude trappenscene uit The Music Box langskwam, moest iedereen gewoon weer lachen. Annie en Joop gaan naar de bioscoop kwam tot stand uit een samenwerking tussen EYE en uitgeverij Rubinstein, en is in de museumwinkel van EYE te koop. 

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Banner_USHIO240x180
Dorst_HFN
Design Ad Banner 240x180– HFN
LadyBird
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Banner CineJobs240x180px
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie