banner Pieter Konijn
NIEUWS - Pick ‘n’ mix

Gouden Palm te koop

11 juni 2017

Regisseur Abdel Kechiche heeft geen geld meer om zijn nieuwe film te voltooien. En dus nam hij een drastische maatregel: hij biedt de Palm die hij ontving voor La vie d'Adèle te koop aan.

Vier jaar geleden won Kechiche de Gouden Palm op het Filmfestival Cannes, toch een van de meest prestigieuze filmprijzen ter wereld. Maar in zijn geval minder heilig dan verwacht, want om zijn nieuwe film, Mektoub, My Love, af te kunnen maken heeft hij het beeld te koop gezet.

Mektoub was al in de fase van postproductie toen de belangrijkste financier zich terugtrok. En dus begon de regisseur een crowdfundingactie om geld in te zamelen, maar zette ook zijn Gouden Palm te koop. Die kan nog best wat opbrengen, want het beeld bestaat uit onder meer 118 gram goud en steenkristal. Behalve deze belangrijke filmprijs biedt Kechiche ook een paar olieverfschilderijen te koop aan die te zien waren in La vie d'Adèle.

Mektoub, My Love is een uit twee delen bestaand drama dat handelt over een screenwriter die tijdens een zomervakantie verzeild raakt in een driehoeksverhouding. Een van de betrokken vrouwen is de echtgenote van de man die zijn debuutfilm wil produceren.

Kechiche heeft geen commentaar gegeven bij zijn nogal ongebruikelijke actie, maar La vie d’Adèle is altijd omgeven geweest door controverse. De hoofdrolspeelsters verklaarden zich na afloop 'misbruikt' te voelen, en de regisseur heeft zelfs ooit gezegd dat hij wenste dat het drama over een lesbische liefde nooit was uitgekomen.

De Nederlandse release van Mektoub, My Love is in handen van Cinéart. De film staat gepland voor najaar 2017.

 

Regisseur Abdel Kechiche / Cinéart

 

lees meer

Nanneke Koning

Nanneke Koning is freelance eindredacteur en publicist, met meer dan twintig jaar ervaring in de wereld van entertainment en kunst. Voor Holland Film Nieuws verzorgt ze de eindredactie van het magazine en de online-berichtgeving.
LinkedIn /nanneke-koning

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
LadyBird
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Dorst_HFN
Banner_USHIO240x180
Banner CineJobs240x180px
Design Ad Banner 240x180– HFN