banner Pieter Konijn
NIEUWS - Pick ‘n’ mix

Gouden succes voor Schone handen

05 oktober 2015

Drie weken had de thriller van Tjebbo Penning nodig om honderdduizend bezoekers te trekken.

Het was hoofdrolspeler Jeroen van Koningsbrugge die zondag op de set van zijn nieuwe programma Beste kijkers verrast werd met de Gouden Film voor Schone handen. Het was tegenspeelster Thekla Reuten die hem de bijbehorende onderscheiding overhandigde namens het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds.

In Schone handen spelen Van Koningsbrugge en Reuten een echtpaar dat langzaam uit elkaar drijft door de criminele activiteiten van de man. Als zij besluit met haar kinderen op te stappen, komt hij achter hen aan.

Schone handen is een bewerking van de gelijknamige roman van René Appel. Tjebbo Penning regisseerde en schreef hij script samen met de Vlaamse scenarist Carl Joos. Productie was in handen van Petra Goedings en Maaike Benschop.  

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Dorst_HFN
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Banner_USHIO240x180
Banner CineJobs240x180px
Design Ad Banner 240x180– HFN
LadyBird
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px