banner Pieter Konijn
NIEUWS - Pick ‘n’ mix

Groep filmliefhebbers lanceert petitie tegen nodeloze 3D-films in de bioscopen

11 augustus 2015

Onlangs startte een groep filmliefhebbers een initiatief met de mogelijkheid een petitie te ondertekenen die de overvloed aan 3D films wil reduceren. Regisseur Martin van Koolhoven deed daar jongstleden zondag nog een schepje bovenop. Zijn nieuwe film Brimstone zal alleen in 2D te zien zijn.

Grote concerns als Pathe, JT en Kinepolis tonen waar mogelijk films vaak in beide versies om het publiek de keuze te geven maar sommige films worden alleen in 3D aangeboden. Dat jonge kinderen vaak last hebben van de 3Dbrillen en ze liever afzetten is al lang bekend maar ook het volwassen publiek vindt 3D niet altijd een toegevoegde waarde geven. Liever zou men altijd de keuze willen hebben tussen 2- en 3D.

lees meer

Riet Zegers

Riet Zegers is uitgever van Holland Film Nieuws en verantwoordelijk voor de eindredactie en advertentieverkoop. Met haar bedrijf Filmplan verzorgt zij de programmering van diverse bioscopen en filmtheaters door het hele land. Daarnaast houdt Filmplan zich bezig met een breed scala aan filmgerelateerde projecten (o.a. het uitgeven van het adresboek).
Website www.filmplan.nl / Linkedin riet-zegers

LadyBird
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Design Ad Banner 240x180– HFN
Banner CineJobs240x180px
Dorst_HFN
Banner_USHIO240x180
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)