banner Pieter Konijn
NIEUWS - Pick ‘n’ mix

Harry Potter Live keert terug

09 mei 2017

Wegens succes geprolongeerd: Harry Potter live. Ditmaal is de muziek uit The Chamber of Secrets aan de beurt om door het Rotterdams Philharmonisch Orkest te worden uitgevoerd.

Het duurt nog even (van 31 augustus tot en met 3 september) maar dan vindt in de Doelen, Rotterdam de tweede reeks voorstellingen van een Harry Potter-film met live orkestbegeleiding plaats. De score van componist John Williams zal dan integraal gespeeld worden. De eerste optredens, in november vorig jaar, verliepen zo succesvol dat het evenement geprolongeerd wordt.

Toen betrof het de muziek van Harry Potter and Philosopher’s Stone, nu is deel twee aan de beurt: Harry Potter and the Chamber of Secrets. Er is dit jaar een vierde voorstelling toegevoegd. De film wordt simultaan met de uitvoering op een groot doek in de Doelen vertoond.

Het succes van de eerdere voorstellingen toont aan dat er sprake is van een heuse Potter-revival. Dat bleek al uit het enorme bioscoopsucces van Fantastic Beasts and Where to Find Them, en de goedlopende theatertekst Harry Potter and the Cursed Child. Ook voor Harry Potter: The Exhibition in Utrecht is veel belangstelling.

Tickets voor het evenement gaan al snel in de verkoop, namelijk op 15 mei vanaf de website van het rpo. Vorig jaar waren de kaartjes binnen zestig uur uitverkocht, dus niet te lang dreuzelen, eh, treuzelen.

De Doelen worden even een Chamber of Secrets / Warner Bros. 

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
LadyBird
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Banner CineJobs240x180px
Design Ad Banner 240x180– HFN
Dorst_HFN
Banner_USHIO240x180
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px