banner Pieter Konijn
NIEUWS - Pick ‘n’ mix

Harry Potter Marathon in Pathé

17 oktober 2016

Om in de stemming te komen voor de Potter spin-off Fantastic Beasts and Where to Find Them, die half november gaat draaien, organiseert Pathé in vijf bioscopen een Harry Potter Marathon. Inderdaad: alle acht Potters achter elkaar. Het evenement begint op vrijdag 29 oktober om 11 uur met The Philosopher’s Stone (2001) en eindigt op zondag 30 oktober om half elf met The Deathly Hallows – Part 2 (2011).

Het fantasy-avontuur Fantastic Beasts and Where to Find Them, dat op 16 november in Nederland in première gaat, is gebaseerd op het gelijknamige boek dat J.K. Rowling onder het pseudoniem Newt Scamander in 2001 schreef over de fabeldieren uit het Potter-universum. Het verhaal speelt zich zeventig jaar voor de Potter-avonturen af, dus er komen geen bekende namen of gezichten in voor. De enige, tot nu bekende, relatie met de tovenaarsleerling is het feit dat er in de eerste Potter-film sprake is van een door Harry gebruikt schoolboek met dezelfde titel. 

J.K. Rowling schreef zelf het script van de Fantastic Beasts en had daar zoveel lol in dat Warner Bros. inmiddels heeft aangekondigd dat er nog vier films komen. De eerste aflevering van de vijf films tellende franchise werd geregisseerd door David Yates en de hoofdrol van Newt Scamander wordt gespeeld door Eddie Redmayne. Yates was tevens de regisseur van de laatste vier Potter-films en zal ook de tweede film uit de Beasts-serie gaan regisseren.

Van zaterdag 29 tot zondag 30 oktober organiseert Pathé in vijf bioscopen een exclusieve Harry Potter Marathon waarin alle acht Potters achter elkaar vertoond zullen worden. De marathon vindt plaats in Pathé Arena, Pathé De Kuip, Pathé Arnhem, Pathé Breda en Pathé Groningen. Kaartjes zijn reeds online en aan de kassa verkrijgbaar. Een ticket kost veertig euro; met een Pathé Unlimited-pas vijftien euro en een Pathé Unlimited Gold-pas tien euro.

En voor wie geen genoeg kan krijgen van het magisch fenomeen: van 11 februari tot en met 30 juni strijkt Harry Potter: The Exhibition na succesvolle stops in New York, Parijs en Tokio ook in Nederland neer. Pal naast CineMec Utrecht staat dan het speciale Potter-paviljoen waarin je onder andere door decors uit de Potter-films kunt lopen en uitverkoren kunt worden door de Sorting Hat. De kaartverkoop is reeds gestart.

 

Eddie Redmayne in Fantastic Beasts and Where to Find Them / Warner Bros.

lees meer

Nanneke Koning

Nanneke Koning is freelance eindredacteur en publicist, met meer dan twintig jaar ervaring in de wereld van entertainment en kunst. Voor Holland Film Nieuws verzorgt ze de eindredactie van het magazine en de online-berichtgeving.
LinkedIn /nanneke-koning

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Banner CineJobs240x180px
LadyBird
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Banner_USHIO240x180
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Dorst_HFN
Design Ad Banner 240x180– HFN