banner Pieter Konijn
NIEUWS - Pick ‘n’ mix

Honigmann wint Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs

28 april 2016

Documentaire- en filmmaker Heddy Honigmann (64) krijgt de prijs voor haar hele oeuvre. En dat is wat haar betreft net op tijd, want haar laatste filmproject liep gevaar.

Het college van adviseurs van de prijs, dat de toekenning vandaag bekendmaakt, prijst ‘de uitzonderlijke gave als interviewer’ waarmee Honigmann ‘zowel de kracht als de kwetsbaarheid van de mens’ uitlicht. Aan de prijs is een bedrag van 150.000 euro verbonden.

En daar is Honigmann erg blij mee: ‘Het is net op tijd, want ik heb geen cent meer. Mijn nieuwe filmplan is afgekeurd door het Filmfonds en dan val je in een gat.’ Heddy werkt momenteel aan Before the Fall,  een documentaire waarvoor ze, verspreid over de wereld, honderdplussers wil interviewen. Die komt er nu zeker.

Honigmann maakte ook speelfilms, maar is vooral beroemd door haar documentaires. Ze won twee Gouden Kalveren, voor de documentaires Crazy en Forever, en een Living Legend IDFA-award.

De Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs wordt uitgereikt aan mensen of instellingen die van bijzondere betekenis geweest zijn voor cultuur of natuur in Nederland. Vorig jaar ging de prijs naar architect Francine Houben. De geldprijs is voor de helft vrij te besteden. De overige 75.000 euro wordt uitgereikt in de vorm van een zogenoemd CultuurFonds op Naam.
Op 2 december zal Heddy Honigmann de Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs 2016 in ontvangst nemen.

 

Foto: IDFA

lees meer

Nanneke Koning

Nanneke Koning is freelance eindredacteur en publicist, met meer dan twintig jaar ervaring in de wereld van entertainment en kunst. Voor Holland Film Nieuws verzorgt ze de eindredactie van het magazine en de online-berichtgeving.
LinkedIn /nanneke-koning

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
LadyBird
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Banner CineJobs240x180px
Dorst_HFN
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Design Ad Banner 240x180– HFN
Banner_USHIO240x180