banner Pieter Konijn
NIEUWS - Pick ‘n’ mix

Huisvrouwen halen Gouden Film binnen

30 december 2017

Op de valreep van 2017 is er nog een laatste Gouden Film uitgereikt. Huisvrouwen bestaan niet was de gelukkige - zestiende - ontvanger van de onderscheiding. Een week was genoeg voor de komedie om deze mijlpaal te bereiken, wat snel is.

Zaterdagmiddag kwam een aantal spelers en makers van Huisvrouwen bestaan niet naar Tuschinski, Amsterdam om daar het glas te heffen op het succes. Voor producent Rick Engelkes was het een bijzonder moment, want Huisvrouwen is de eerste bioscoopfilm van zijn bedrijf REP. Samen met producent Frank Groenveld (ook aanwezig) richtte hij speciaal daarvoor REP Film op.

Geschreven door cabaretier Richard Kemper vertelt Huisvrouwen het verhaal van twee zussen (Jelka van Houten, Eva van de Wijdeven) die gaan proberen hun moeder (Loes Luca) te behoeden voor een huisuitzetting. Onder de aanwezigen waren verder regisseur Aniëlle Webster, acteurs Jim Bakkum en Kay Greidanus en creative producer Sytze van der Laan. Huisvrouwen draait in 137 bioscopen en wordt gedistribueerd door Independent Films.

In 2017 ontvingen zestien films een Gouden status. Dat is bijna net zoveel als vorig jaar, toen vijftien maal de Gouden Film werd uitgereikt, en in 2015, toen dat achtien maal gebeurde. Wat structureel lijkt af te nemen zijn de Platina Films. Vorig jaar waren dat er drie, in 2015 twee, maar in het jaar daarvoor maar liefst vijf stuks. Dit jaar trok geen enkele titel meer 400.000 bezoekers. Dat kan Huisvrouwen bestaan niet natuurlijk nog steeds gebeuren, maar dan is het inmiddels wel 2018.

Proost! Vlnr. Kay Greidanus, Richard Kemper, Frank Groenveld, Rick Engelkes, Jim Bakkum, Sytze van der Laan en Aniëlle Webster / NFF - Independent 

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Banner_USHIO240x180
LadyBird
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Design Ad Banner 240x180– HFN
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Banner CineJobs240x180px
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Dorst_HFN