banner Pieter Konijn
NIEUWS - Pick ‘n’ mix

IDFA levert nieuw pakket zomerfilms voor schooleducatie

03 juni 2015

Onder de titel De Grote Oversteek heeft het IDFA een pakket van negen documentaires samengesteld die als thema de overgang van basis- naar middelbare school hebben. Docenten kunnen via Docschool Online deze films toegankelijk maken voor hun leerlingen. De films laten achtstegroepers kennis maken met de situatie van leeftijdsgenoten uit heel de wereld. 
Behandelde thema’s in de aangeboden documentaires zijn kinderarbeid (Anna uit Albanië), psychiatrie (Let Me Go Home uit Nederland), vriendschap (We Are Boys uit Nederland) en drugscriminaliteit (Gabriel uit Brazilië). Scholen kunnen via een abonnement toegang krijgen tot Docschool Online, daarna is het gebruik van de films onbeperkt.

Vanaf november organiseert het IDFA ook speciale schoolvoorstellingen in filmhuizen. Naast verschillende Amsterdamse theaters zullen ook filmhuizen in Nijmegen, Enschede, Haarlem, Groningen, Arnhem en Alphen aan de Rijn hier aan mee doen. 

IDFA Zomerfilm educatieFoto uit Louis the Ferris Wheel Kid van Tara Fallaux.

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Banner CineJobs240x180px
Design Ad Banner 240x180– HFN
LadyBird
Banner_USHIO240x180
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Dorst_HFN