banner Pieter Konijn
NIEUWS - Pick ‘n’ mix

Independent pikt Elle op

25 april 2016

Paul Verhoevens nieuwe film heeft een Nederlandse distributeur: Independent Films. En een releasedatum: 2 juni.

De overeenkomst was al gesloten toen bekend werd dat Elle in de competitie in Cannes was opgenomen. In de film speelt Gouden Palm-winnares Isabelle Huppert de doortastende zakenvrouw Michèle, die in haar huis wordt aangevallen en verkracht door een onbekende man. Ze besluit zelf achter de dader aan te gaan. In de Volkskrant noemt de regisseur Elle zelf een 'ongewone Verhoeven, in de zin dat het om karakters en dialoog gaat en niet zo om actie en beweging. Wel thrillerachtig, maar ook een sociaal en psychologisch drama. '

En zo gaan we het toch nog een keer meemaken: een nieuwe speelfilm van Paul Verhoeven in de Nederlandse bioscopen. Tien jaar na Zwartboek en zestien jaar na zijn laatste Amerikaanse productie Hollow Man. Zijn producent Saïd Ben Saïd heeft veel ervaring met regisseurs in de herfst van hun loopbaan, hij maakte recent films met Roman Polanski, David Cronenberg en Brian de Palma. Het budget van Elle was acht miljoen euro.

foto: Verhoeven en Huppert op de Parijse set van Elle (Independent Films)

In de volgende editie van Holland Film Nieuws een exclusief interview met Paul Verhoeven.

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Dorst_HFN
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Banner CineJobs240x180px
Banner_USHIO240x180
Design Ad Banner 240x180– HFN
LadyBird