banner Pieter Konijn
NIEUWS - Pick ‘n’ mix

Intouchables beste film volgens NRC-lezer

28 september 2016

Met ruim tien procent van het totale aantal stemmen liet de Franse feelgoodhit uit 2011 de concurrentie ver achter zich. Ondanks een oproep van de redactie  hier verandering in te brengen, is Intouchables volgens de lezers van de NRC de beste film van de afgelopen vijf jaar.

De komedie lag al dagen op kop. De redactie was daar niet blij mee. Filmjournalist Coen van Zwol noemde het ‘de meest overschatte film van de lijst’ en riep het publiek om daar verandering in te brengen. Dat gebeurde niet. Vandaag werd bekend dat Intouchables is verkozen tot beste film van de afgelopen vijf jaar, en dus de openingsfilm wordt (mét inleiding van een NRC-journalist) van de eerste NRC Filmdag die op 23 oktober in het Ketelhuis wordt georganiseerd.

Met die filmdag viert NRC het vijfjarig bestaan van de filmbijlage. De afgelopen weken brachten 6100 lezers een stem uit. Op de tweede plaats eindigde La Grande Bellezza; Boyhood werd derde.

Behalve Intouchables worden op de NRC Filmdag drie titels vertoond die op dat moment nog niet in de bioscoop draaien: Nocturnal Animals, Hacksaw Ridge en Toni Erdmann. Elke film wordt ingeleid en voor lunch en diner wordt ook gezorgd.

 

François Cluzet en Omar Sy in Intouchables / Filmfreak Distributie

lees meer

Nanneke Koning

Nanneke Koning is freelance eindredacteur en publicist, met meer dan twintig jaar ervaring in de wereld van entertainment en kunst. Voor Holland Film Nieuws verzorgt ze de eindredactie van het magazine en de online-berichtgeving.
LinkedIn /nanneke-koning

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
LadyBird
Design Ad Banner 240x180– HFN
Dorst_HFN
Banner_USHIO240x180
Banner CineJobs240x180px
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px