banner Pieter Konijn
NIEUWS - Pick ‘n’ mix

Joyce Roodnat wint prijs voor Beste Filmpublicatie

23 september 2017

De jaarlijkse Louis Hartlooper Prijs voor de Beste Filmpublicatie is afgelopen donderdag toegekend aan Joyce Roodnat. Zij kreeg de prijs voor het boek Hee… zie je dat!? - De films van Ed van der Elsken. Ze kon de prijs zelf helaas niet in ontvangst nemen.

De prijs wordt elk jaar toegekend aan een persoon die het afgelopen jaar met een of meerdere publicaties een stimulerende bijdrage heeft geleverd aan het denken over cinema en aan de verdieping van de Nederlandse filmcultuur. De prijs wordt uitgereikt onder auspiciën van de Louis Hartlooper Stichting.

Roodnat kreeg de prijs omdat zij volgens de jury met haar boek 'acht van zijn meest autobiografische films opnieuw probeert te ontrafelen wat deze films zo bijzonder maakt. Haar teksten maken dat je zin krijgt de films te gaan zien, of herzien, en dat kan ook want er worden drie dvd’s met werk van Van der Elsken bijgeleverd. Het boek is een waar monument voor Ed van der Elsken'.

Het was de tweede keer in het dertienjarige bestaan van de prijs dat Roodnat hem in ontvangst mocht nemen. Ze won hem eerder in 2005 voor de artikelenreeks Europese Filmklassieken in M, het maandelijkse magazine van NRC Handelsblad.

lees meer

Riet Zegers

Riet Zegers is uitgever van Holland Film Nieuws en verantwoordelijk voor de eindredactie en advertentieverkoop. Met haar bedrijf Filmplan verzorgt zij de programmering van diverse bioscopen en filmtheaters door het hele land. Daarnaast houdt Filmplan zich bezig met een breed scala aan filmgerelateerde projecten (o.a. het uitgeven van het adresboek).
Website www.filmplan.nl / Linkedin riet-zegers

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Dorst_HFN
LadyBird
Banner_USHIO240x180
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Banner CineJobs240x180px
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Design Ad Banner 240x180– HFN