banner Pieter Konijn
NIEUWS - Pick ‘n’ mix

Klassieke Cruijff-film eenmalig terug

25 maart 2016

Je had natuurlijk Johan Cruijff nummer 14 uit 1973, maar volgens velen is En Un Momento Dado toch echt de definitieve film over JC. Deze zondag eenmalig terug in vijf Pathé-bioscopen.

Documentairemaker Ramon Gieling reisde in 2004 af naar Barcelona en sprak met Catalanen die om verschillende redenen geobsedeerd waren door Cruijff. En dat waren niet alleen voetbalfanaten. De titel refereert aan de bijzondere manier waarop Johan met de Spaanse taal omging. Aan het eind van de film komt de toenmalige Barcelona-trainer ook nog even zelf aan het woord.

Johan Cruijff - En Un Momento Dado is aanstaande zondag te zien in vijf bioscopen van Pathé: Groningen, Den Haag, Rotterdam en natuurlijk Amsterdam. De netto opbrengst van deze voorstellingen komt ten goede aan de Johan Cruyff Foundation. Volgende week zullen nog enkele filmtheaters de documentaire vertonen, waaronder Slieker Film Leeuwarden en Lab111 in Amsterdam. Vanaf vrijdag 1 april zal ook de dvd van de film opnieuw verkrijgbaar zijn.

Johan Cruijff Film En Un Momento DadoJohan Cruijff - En Un Momento Dado

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Banner CineJobs240x180px
Design Ad Banner 240x180– HFN
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Dorst_HFN
Banner_USHIO240x180
LadyBird