banner Pieter Konijn
NIEUWS - Pick ‘n’ mix

Knielen behaalt een Gouden Film

13 maart 2016

Dat Knielen op een bed violen goed loopt, was al snel duidelijk. Maar nu zijn er de cijfers om dit te bewijzen. Halverwege het derde weekend werd de Gouden status van 100.000 bezoekers behaald.

Aan Barry Atsma, die zeer goede kritieken voor zijn vertolking ontving, de eer om de bijbehorende oorkonde in ontvangst te nemen. In Knielen op een bed violen speelt hij een kweker die onder invloed van een prediker steeds meer in de greep van een diep geloof komt. Noortje Herlaar speelt zijn echtgenote die dit met lede ogen aanziet.

Jan Siebelink, op wiens succesboek de film is gebaseerd, is nauw betrokken bij de bioscooprelease. De auteur doet momenteel een tournee langs theaters waar de film draait om met het publiek in discussie te gaan. Gebleken is dat mensen na afloop veel vragen hebben. Voor meer info over deze optredens, klik hier.

foto: Barry Atsma blij met de Gouden Film voor Knielen op een bed violen (NFF) 

Knielen op een bed violen werd geregisseerd door Ben Sombogaart, en draait nog in 94 zalen. September Film is de distributeur.

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Design Ad Banner 240x180– HFN
Dorst_HFN
LadyBird
Banner CineJobs240x180px
Banner_USHIO240x180