banner Pieter Konijn
NIEUWS - Pick ‘n’ mix

Kristal voor De Matthaüs Missie van Reinbert de Leeuw

20 december 2016

De Matthaüs Missie van Reinbert De Leeuw heeft de Kristallen Film-status bereikt. Dat is de zevende van dit jaar, bijna een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar.

Na de première op het afgelopen Nederlands Film Festival zagen ruim 10.000 bezoekers de film over de bevlogen en aangrijpende uitvoering van de beroemde Matthäus Passion door Reinbert de Leeuw, in de bioscoop. Om dit succes te vieren werd de Kristallen Film vanochtend overhandigd aan regisseur Cherry Duyns in EYE in Amsterdam.

Het gaat goed met het bezoek aan documentaires in Nederland. Vorig jaar werden er vier Kristallen Films uitgereikt, dit jaar zijn dat er zeven.

Eerder dit jaar werden er Kristallen Films overhandigd aan: Jheronimus Bosch – Touched By the Devil; Nieuwe helden; Strike a Pose; Ants on a Shrimp; Down to Earth en De kinderen van juf Kiet.

De distributie van De Matthaüs Missie van Reinbert de Leeuw is in handen van Cinema Delicatessen in samenwerking met Mokum Filmdistributie. De documentaire is nog in zeven filmtheaters te zien.

 Blij met de Missie, o.a. Cherry Duyns (tweede van links) en Rieks Hadders van Mokum Film (rechts) / NFF 

lees meer

Nanneke Koning

Nanneke Koning is freelance eindredacteur en publicist, met meer dan twintig jaar ervaring in de wereld van entertainment en kunst. Voor Holland Film Nieuws verzorgt ze de eindredactie van het magazine en de online-berichtgeving.
LinkedIn /nanneke-koning

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Banner_USHIO240x180
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Banner CineJobs240x180px
Dorst_HFN
LadyBird
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Design Ad Banner 240x180– HFN
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px