banner Pieter Konijn
NIEUWS - Pick ‘n’ mix

Kristal voor docuhit Ants on a Shrimp

13 oktober 2016

De ietwat lugubere titel heeft Ants on a Shrimp er niet van weerhouden een publiekssucces te worden. Meer dan tienduizend bezoekers zagen de voedseldocumentaire reeds, en dat betekent een Kristallen Film.

Anderhalve maand had Ants on a Shrimp nodig om de Kristallen status te bemachtigen, en dat is vlot voor een documentaire. In de film volgt regisseur Maurice Dekkers de beroemde chefkok René Redzepi, terwijl hij zijn sterrenrestaurant NOMA voor vijf weken verplaatst van Kopenhagen naar Tokio. Kan Redzepi in die korte tijd een volwaardige Japans menu creëren?

Naast nationaal doet Ants on a Shrimp het internationaal ook goed. Festivals als Berlijn, Seattle en San Diego programmeerden de docu reeds, en in de VS, Japan en Singapore draaide de film in de bioscopen. In Nederland is hij nog steeds te zien in verschillende theaters.

Naast Michelin-sterren heeft René Redzepi nu ook een Kristallen Film (NFF/Cinema Delicatessen)

 

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Banner CineJobs240x180px
Banner_USHIO240x180
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Design Ad Banner 240x180– HFN
LadyBird
Dorst_HFN
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px