banner Pieter Konijn
NIEUWS - Pick ‘n’ mix

Kristal voor Liefde is aardappelen

31 oktober 2017

Meer dan 10.000 mensen zagen de documentaire Liefde is aardappelen sinds de release op 12 oktober in de Nederlandse filmtheaters. Daarom kregen de makers gisteren de Kristallen Film uitgereikt.

Liefde is aardappelen gaat over regisseur Aliona van der Horst zelf. Op een dag krijgt zij een erfenis. Het is een kamertje in een houten huisje in Rusland. Het is het begin van een zoektocht naar het onbekende verleden van haar Russische moeder en vijf zusters.

In een reactie op het krijgen van de prijs zei Van der Horst: 'Liefde is aardappelen heeft geen enkel ingrediënt in zich dat dit bioscoopsucces van tevoren had kunnen verklaren. Dat sterkt mij in de overtuiging dat er dus wel degelijk een publiek is voor een film die alleen gemaakt is omdat hij móest worden gemaakt. Ik wil dan ook een hart onder de riem steken bij mijn collega filmmakers: laat je niet verleiden om een onderwerp te kiezen dat populair is, maar volg je passie. Díe energie zal mensen naar de bioscoop trekken.'

Regisseur Aliona van der Horst en producenten Frank van den Engel en Julia van Schieveen namen de Kristallen Film gisteren in filmtheater Rialto in ontvangst.

Liefde is aardappelen is de derde documentaire van 2017 die de Kristallen Film status heeft behaald. Eerder dit jaar kregen Het doet zo zeer en Amsterdam Wildlife ook een Kristallen Film.

De documentaire wordt uitgebracht door Periscoop Film. De film draait nog in twintig filmtheaters.

Van links naar rechts: Frank van den Engel, Aliona van der Horst, Julia van Schieveen en Wiepko Oosterhuis (distributeur Periscoop)

lees meer

Jeroen Huijsdens

Filmliefhebber Jeroen Huijsdens werkt al sinds 1994 in de Nederlandse filmsector. In 1999 begon hij met zijn bedrijf Filmtaal. Jeroen is sinds de oorsprong betrokken bij Holland Film Nieuws. Hij is tevens de drijvende kracht achter Filmdepot.nl. Jeroen is gefascineerd door de digitale revolutie en de impact ervan op de (inter)nationale entertainmentsector.
Website www.filmtaal.nl / Twitter @JeroenHuijsdens / Linkedin jeroenhuijsdens

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Design Ad Banner 240x180– HFN
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Banner_USHIO240x180
Dorst_HFN
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
LadyBird
Banner CineJobs240x180px
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px