banner Pieter Konijn
NIEUWS - Pick ‘n’ mix

Kristallen Film voor Down to Earth

18 november 2016

In vier weken tijd heeft de Nederlandse documentaire Down to Earth de Kristallen Film-status bereikt. De film waarin het gezin van Rolf Winters en Renata Heinen overal ter wereld stamoudsten bezoekt, heeft duidelijk een snaar geraakt. Het is de vijfde uitgereikte Kristallen Film dit jaar. 

Om dit heuglijke feit ter vieren kregen Rolf en Renate vrijdag in het Ketelhuis de Kristallen Film-trofee uitgereikt. Het echtpaar leefde met hun drie kinderen enkele jaren tussen Noord-Amerikaanse Indianen. Daar ontstond het idee om wereldwijd de wijsheid van stamoudsten op film vast te leggen. Het gezin trok een jaar rond de wereld op zoek naar de verborgen 'wisdom keepers' en leefde bij verschillende volksstammen op zes continenten.

Het succes van Down to Earth was een van de grote verrassingen dit najaar in de filmtheaters. Aanvankelijk koos de onafhankelijke distributeur voor een voorzichtige uitbreng in een bescheiden aantal steden. Vanwege veel uitverkochte zalen was de film vervolgens in steeds meer steden te zien en gingen verschillende filmtheaters over op dagelijkse programmering.

Winters is van huis uit consultant en leiderschapscoach, Heinen is kunstenaar. Rolf is buitengewoon blij met de respons. ‘Dit succesverhaal onderstreept alleen maar de boodschap van de film: We don’t need a position of power or a lot of money to make it happen. Dit is de ‘people powered change’ waar stamoudste Nowaten over spreekt.’

Down to Earth is een onafhankelijk distributie-initiatief van Sahil Gill en Ilona van Genderen Stort. De documentaire is nog in 20 steden te zien.

 Renate, Rolf en Sahil blij met hun Kristallen Film (NFF)

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Banner CineJobs240x180px
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Design Ad Banner 240x180– HFN
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Banner_USHIO240x180
Dorst_HFN
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
LadyBird