banner Pieter Konijn
NIEUWS - Pick ‘n’ mix

Kristallen Film voor Het nieuwe Rijksmuseum

29 januari 2015

De documentaire Het nieuwe Rijksmuseum: de film heeft sinds de release op 11 december van het afgelopen jaar al meer dan 10.000 filmbezoekers naar de theaters gebracht. Daarom heeft de regisseuse van de film, Oeke Hoogendijk, vandaag van het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds de Kristallen Film ontvangen. Ze kreeg de prijs overhandigd van Willemien van Aalst, directeur van het Nederlands Film Festival. De uitreiking vond plaats voor de Nachtwacht in aanwezigheid van directeur van het Rijksmuseum Wim Pijbes.

De film gaat over de verbouwing van Het Rijksmuseum die in 2003 begon en uiteindelijk pas in 2013 kon worden voltooid. Tien jaar lang filmde Oeke Hoogendijk achter de gesloten deuren van het Rijksmuseum. 
De documentaire is een productie van Column Film in coproductie met Discours Film en de NTR. De film is uitgebracht door Cinema Delicatessen. Hij draait momenteel nog in tien Nederlandse theaters.

Kristallen Film Het Nieuwe RijksmuseumFoto: Directeur van het Nederlands Film Festival, Willemien van Aalst (links), regisseur Oeke Hoogendijk en directeur van het Rijksmuseum Wim Pijbes (rechts). Foto: Femmy Weijs / All Access BV.
lees meer

Jeroen Huijsdens

Filmliefhebber Jeroen Huijsdens werkt al sinds 1994 in de Nederlandse filmsector. In 1999 begon hij met zijn bedrijf Filmtaal. Jeroen is sinds de oorsprong betrokken bij Holland Film Nieuws. Hij is tevens de drijvende kracht achter Filmdepot.nl. Jeroen is gefascineerd door de digitale revolutie en de impact ervan op de (inter)nationale entertainmentsector.
Website www.filmtaal.nl / Twitter @JeroenHuijsdens / Linkedin jeroenhuijsdens

Design Ad Banner 240x180– HFN
LadyBird
Banner CineJobs240x180px
Dorst_HFN
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Banner_USHIO240x180
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie