banner Pieter Konijn
NIEUWS - Pick ‘n’ mix

Kristallen Film voor Strike a Pose

29 juni 2016

De documentaire Strike a Pose van Ester Gould en Reijer Zwaan heeft de Kristallen Film-status bereikt. De film over de zeven dansers van Madonna’s Blond Ambition-tournee uit 1990 wist sinds de première op 26 mei meer dan tienduizend bezoekers te trekken. Het is de derde Kristallen Film van het jaar.

Gould en Zwaan spoorde voor hun documentaire de dansers op, waarvan er inmiddels eentje was overleden. In de film vertellen ze openhartig over de onconventionele relatie met de wereldster en het gat waarin ze vielen nadat de tour afgesloten was. Ze waren ook te zien in de geruchtmakende tourfilm In Bed with Madonna (1999) die met name in Amerika taboedoorbrekend was voor de LGBT-gemeenschap.

Deze week gaat Strike a Pose in première in België, en er is inmiddels een distributiedeal met Italië. De televisierechten zijn inmiddels verkocht aan vier andere landen, waaronder Duitsland en Frankrijk. Strike a Pose werd geproduceerd door CTM Docs in coproductie met de NTR. De film ging in première tijdens de afgelopen Berlinale.

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Design Ad Banner 240x180– HFN
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
LadyBird
Dorst_HFN
Banner CineJobs240x180px
Banner_USHIO240x180