banner Pieter Konijn
NIEUWS - Pick ‘n’ mix

La La Land leidt bij 74-ste Golden Globes nominaties

12 december 2016

La La Land

In Los Angeles heeft de Hollywood Foreign Press Association vanmiddag de nominaties bekendgemaakt van de 74-ste Golden Globes. La La Land heeft de meeste nominaties in de wacht gesleept. De film van Damien Chazelle heeft zeven nominaties gekregen, waaronder die van beste film, beste regisseur, beste acteur en beste actrice.

De film wordt op de voet gevolgd door Moonlight (zes nominaties), Manchester by the Sea (vijf nominaties), en Lion en Florence Foster Jenkins met ieder vier nominaties.

Paul Verhoevens Elle is genomineerd in de categorie beste buitenlandse film. Isabelle Huppert is bovendien genomineerd als beste actrice voor haar rol in Elle.

Meryl Streep, die ook is genomineerd als beste actrice in een musical of komedie voor Florence Foster Jenkins, wordt extra in de spotlight gezet. Zij krijgt tijdens de uitreiking de Cecil B. DeMille Award.

De Golden Globes gaan uitgereikt worden tijdens de award show op 8 januari. De show wordt dit keer niet gepresenteerd door Ricky Gervais of door het duo Amy Poehler en Tina Fey. Jimmy Fallon neemt de presentatie over.

De totale lijst met nominaties is te raadplegen op de site van de Hollywood Foreign Press Association.

lees meer

Jeroen Huijsdens

Filmliefhebber Jeroen Huijsdens werkt al sinds 1994 in de Nederlandse filmsector. In 1999 begon hij met zijn bedrijf Filmtaal. Jeroen is sinds de oorsprong betrokken bij Holland Film Nieuws. Hij is tevens de drijvende kracht achter Filmdepot.nl. Jeroen is gefascineerd door de digitale revolutie en de impact ervan op de (inter)nationale entertainmentsector.
Website www.filmtaal.nl / Twitter @JeroenHuijsdens / Linkedin jeroenhuijsdens

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Banner CineJobs240x180px
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Dorst_HFN
Design Ad Banner 240x180– HFN
LadyBird
Banner_USHIO240x180