banner Pieter Konijn
NIEUWS - Pick ‘n’ mix

La La Land ook dominant bij Bafta-nominaties

11 januari 2017

Met elf nominaties danste La La Land de British Academy Film Awards binnen. Maar de musical wordt op de hielen gezeten door Arrival en Nocturnal Animals, die beide negen nominaties kregen.

La La Land is niet te stoppen. Zeven Golden Globes, een record, haalde het zang- en dansfestijn van regisseur Damien Chazelle zondag in Los Angeles op, en ook de Engelse Academy bleek zeer onder de indruk gezien de elf nominaties. In iedere categorie komt de titel voor, behalve in die bestemd voor uitsluitend Britse producties .

De scifithriller Arrival van Denis Villeneuve en het Tom Ford-drama Nocturnal Animals vielen ook in de smaak (negen nominaties) en het gezinsdrama Manchester By the Sea (hoofdrolspeler Casey Affleck won een Globe voor beste acteur) kreeg er zes.

I, Daniel Blake, Fantastic Beasts and Where to Find Them, Hacksaw Ridge en Lion kregen er ieder vijf.

De film die bij de Oscars als grote rivaal van La La Land wordt gezien, het drama Moonlight, kreeg vier nominaties. En dat gold ook voor Florence Foster Jenkins, de komedie van Stephen Frears met Meryl Streep en Hugh Grant (beiden genomineerd).

Sully, het pilotendrama van Clint Eastwood, werd net al bij de Globes genegeerd en dat gold ook voor het religieuze epos Silence van Martin Scorsese.

Elle, de verrassende winnaar van twee Globes, maakt geen kans op een Bafta voor beste buitenlandse film omdat de thriller pas op 1 maart uitgaat in Engeland. Om die reden maakt de Oscar-winnaar van vorig jaar, Son of Saul, dit jaar bij de Bafta's wel een kans.

Actrice Ruth Negga  (Loving) en acteur Tom Holland (de nieuwe Spider-Man) zijn genomineerd voor de Rising Star Award, de enige prijs waarvoor het publiek mag stemmen.
De overige prijzen worden door de 6300 Bafta-leden gekozen. Vorig jaar ging de Bafta voor beste film naar The Revenant.

Klik hier voor alle Bafta-nominaties 2017.

De 70-ste editie van de British Academy Film Awards vindt plaats op 12 februari 2017. De presentatie is in handen van Stephen Fry en de uitzending is live te volgen op BBC One.

 

Het Bafta-masker dat iedere winnaar krijgt uitgereikt / EE British Academy Film Awards

lees meer

Nanneke Koning

Nanneke Koning is freelance eindredacteur en publicist, met meer dan twintig jaar ervaring in de wereld van entertainment en kunst. Voor Holland Film Nieuws verzorgt ze de eindredactie van het magazine en de online-berichtgeving.
LinkedIn /nanneke-koning

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Banner_USHIO240x180
Banner CineJobs240x180px
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
LadyBird
Dorst_HFN
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Design Ad Banner 240x180– HFN