banner Pieter Konijn
NIEUWS - Pick ‘n’ mix

Laurel & Hardy-middag biedt uniek materiaal

17 december 2016

Alweer 125 jaar gelden geboren en nog steeds niet vergeten: Oliver Hardy. En dus krijgen de fameuze komiek en zijn kompaan Stan Laurel op 21 januari een leuke middag in Tuschinski met bijzonder filmmateriaal. De kaartverkoop is inmiddels gestart.

Het blijft een mirakel: een slordige tachtig jaar na hun hoogtijdagen worden Stan Laurel en Oliver Hardy nog steeds op brede schaal omarmd als de briljante filmkomieken die ze waren. Waar tijdgenoten als Chaplin en Harold Lloyd in de vergetelheid dreigen te geraken, zit het wel goed met de naamsbekendheid van de Dikke en de Dunne. 

De 125-ste geboortedag van Oliver Hardy is reden voor het Nederlandse L&H-genootschap Perfect Day om op 21 januari eens flink uit te pakken. In Pathé Tuschinski, Amsterdam worden vier films vertoond: de lange Sons of the Desert plus de klassieke shorts The Music Box, Battle of the Century en Do Detectives Think?

Het is meer dan een greatest hits. Van de zwijgende Battle of the Century (1927), met daarin een legendarisch gevecht met meer dan 3000 taarten, werd onlangs een veel completere versie teruggevonden. Die wordt vertoond. The Music Box (1932) is misschien wel hun meest onsterfelijke film. De short, waarin Stan en Ollie een piano een hoge trap op moeten zeulen, was hun enige Oscarwinnaar. De absurdistische, fysieke humor was van grote invloed op Monty Python en Ricky Gervais, maar ook op André van Duin en Freek de Jonge.  

Perfect Day gaat de middag in stijl organiseren, compleet met portier, ouvreuses en twee professionele Laurel & Hardy-imitatoren uit de VS. De twee zwijgende films zullen worden begeleid op het Tuschinski-orgel, op zich al een bijzondere gebeurtenis. De online voorverkoop is gestart, maar er zijn ook tickets aan de kassa van Tuschinski verkrijgbaar.

 Onveranderd leuk: Stan Laurel & Oliver Hardy (Perfect Day)

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Dorst_HFN
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
LadyBird
Design Ad Banner 240x180– HFN
Banner_USHIO240x180
Banner CineJobs240x180px
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie