banner Pieter Konijn
NIEUWS - Pick ‘n’ mix

Lobby voor filmeducatie

01 december 2015

Film- en beeldcultuur horen thuis op school. Dat bepleit een groot aantal organisaties uit de film- en onderwijswereld die hun krachten hebben gebundeld voor een grootschalige lobby om film in het onderwijscurriculum te krijgen. Op  23 november zijn er een brandbrief en petitie gelanceerd.

De jeugd groeit op in en met beeldcultuur, maar op school is daarvoor geen structurele aandacht. Wil het onderwijs aansluiten op de maatschappij van nu en van de toekomst, dan moet er in de les structurele aandacht en ruimte komen voor film. De film- en onderwijsorganisaties houden een vurig pleidooi hiervoor in een adviesdocument gericht aan de leden van het Platform Onderwijs2032 (een groep waarin gebrainstormd wordt  over de inhoud van ons toekomstig onderwijs), en ook gericht aan minister Bussemaker en staatssecretaris Dekker.

Ook is een online petitie opgesteld door filmdocenten en EYE. De handtekeningen worden eind januari aangeboden aan het Ministerie van OCenW, als aanvulling op het advies van het platform Onderwijs2032.

 Het Platform Onderwijs 2032 presenteerde begin oktober de hoofdlijnen van het advies over het onderwijs van de toekomst. In januari reikt het Platform Onderwijs2032 het definitieve kabinetsadvies uit aan staatssecretaris Sander Dekker.

Hier is de petitie voor film te ondertekenen.

 

filmeducatie op school

lees meer

Alice Scheiuit

Alice Scheiuit studeerde Film- en TVwetenschap, volgde cursussen filmmarketing en journalistiek en is actief in research, redactie en communicatie: o.a. Universiteit Utrecht, MEDIADesk, Sanoma, VPRO, Cinekid, DDG marketing, Mediawijzer, Atria, Filmdepot, Uitgeverij de Graaf en HFN. Focust op: Media- & cultuurbeleid; Beeldvorming & storytelling; Jeugd & media.
Twitter @scheiuit LinkedIn /alicescheiuit

XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Banner_USHIO240x180
Banner CineJobs240x180px
Design Ad Banner 240x180– HFN
Dorst_HFN
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
LadyBird