banner Pieter Konijn
NIEUWS - Pick ‘n’ mix

Martin Koolhoven werkt aan nieuwe film

04 september 2017

Op de site van The Jokers staat een interview met Martin Koolhoven, afkomstig uit het magazine Playlist dat de Franse filmdistributeur maakt, waarin hij zegt aan een nieuwe film te werken. Het moet een film noir worden met  als onderwerp de onafhankelijkheidsstrijd van Indonesië na de Tweede Wereldoorlog. Werktitel: Batavia.

Tien jaar geleden, vertelt Koolhoven, werkte hij aan een project over Raymond Westerling (militair die zuiveringsacties doorvoerde op Zuid-Celebes; omstreden figuur uit de Nederlandse krijgsgeschiedenis) en leerde op die manier veel over de tijd vlak na de Tweede Wereldoorlog toen Indonesië onafhankelijk werd.

Zo kwam hij op het idee om een thriller te gaan maken die zich afspeelt in 1947 in Jakarta. Een verwarrende tijd waarin de meeste Japanse bezetters het land hadden verlaten, de Britten verantwoordelijk waren voor het herstellen van de orde (maar eigenlijk snel naar huis wilden) en de Hollanders weigerden de soevereiniteit van Indonesië te aanvaarden. Die situatie vormt de achtergrond van een verhaal dat vanuit drie verschillende perspectieven wordt verteld.

Zoals Koolhoven in zijn meest recente film, Brimstone, het western-genre onderzocht, wil hij deze keer een film noir maken. De werktitel van de film is vooralsnog Batavia, maar die gaat zeker veranderen in een 'sexier en toepasselijker titel', verzekert Koolhoven op de Franse site.

Uit het interview wordt niet duidelijk in welke fase het project zich bevindt.
Begin dit jaar ging Brimstone in de Nederlandse bioscopen draaien, de eerste film van Koolhoven sinds Oorlogswinter (2008). De western kreeg afgelopen vrijdag negen Gouden Kalf-nominaties kreeg.

Voor het hele (Franstalige) Playlist-interview klik hier.

 

Check-point in Paladarang, 1947 / Beeld: oldindonesianvehicles.blogspot.nl

 

lees meer

Nanneke Koning

Nanneke Koning is freelance eindredacteur en publicist, met meer dan twintig jaar ervaring in de wereld van entertainment en kunst. Voor Holland Film Nieuws verzorgt ze de eindredactie van het magazine en de online-berichtgeving.
LinkedIn /nanneke-koning

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Banner CineJobs240x180px
Dorst_HFN
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
LadyBird
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Banner_USHIO240x180
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Design Ad Banner 240x180– HFN