banner Pieter Konijn
NIEUWS - Pick ‘n’ mix

Meer filmhuizen bieden Picl-service

28 juni 2017

Picl, het on-demand platform voor kwaliteitsfilms, krijgt er dit jaar een aantal filmhuizen bij. De Verkadefabriek Den Bosch (eind juni), Filmhuis Alkmaar (september) en Cinema Middelburg (deze zomer) zullen elk de streamingdienst gaan aanbieden. Daarmee komt het aantal aangesloten filmtheaters op zeventien.

Via Picl kunnen premièrefilms en –documentaires uit de arthouse-hoek thuis bekeken worden. Gebruikers loggen op de website van Picl in via een filmhuis naar keuze, waarna voor de prijs van een gewoon kaartje de betreffende film bekeken worden. Het aanbod loopt gelijk op met de programmering in de filmtheaters. Picl kwam afgelopen maart in de plaats van Filmthuis, het twee jaar geleden gestarte initiatief om kwaliteitsfilms beter toegankelijk te maken.

Sindsdien heeft Picl het aantal views flink zien stijgen, zo’n tachtig procent gedurende het laatste kwartaal. De portal speelt in op het feit dat door de hoge omloopsnelheid veel titels vaak snel weer de theaters verlaten hebben. Met Picl kunnen ze dan toch bekeken worden op momenten dat men geen tijd heeft naar het theater te gaan. Het best bekeken zijn de zwemdocumentaire 0,03 seconde van Cinema Delicatessen, Hier ben ik van Amstelfilm en de speelfilms If the Sun Explodes (Mokum) en Sami Blood (Cinemien).

Populair op Picl: zwemdocu 0,03 seconde / Cinema Delicatessen

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Banner_USHIO240x180
Banner CineJobs240x180px
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Dorst_HFN
Design Ad Banner 240x180– HFN
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
LadyBird
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px