banner Pieter Konijn
NIEUWS - Pick ‘n’ mix

Meerburg onderscheiden bij vertrek LantarenVenster

01 april 2017

Op 29 maart kreeg Krijn Meerburg bij zijn afscheid als directeur van filmtheater LantarenVenster de Rotterdammert uitgereikt. Meerburg had op zijn beurt een cadeau voor de filmliefhebbers in Rotterdam.

De Rotterdammert is een nieuwe, gemeentelijke onderscheiding voor personen die zich vanuit hun functie bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt voor de stad. Krijn Meerburg was sinds 2011 directeur van LantarenVenster en gaat nu met pensioen.

De Rotterdammert is een bronzen penning met aan de achterzijde de tekst:  ‘als dank voor uw grote inzet voor de stad Rotterdam’.

Met ingang van 1 april 2017 treedt Pepijn Kuyper aan als directeur-bestuurder van LantarenVenster. Hij is afkomstig van theater LUX in Nijmegen.

Ter ere van zijn afscheid biedt Meerburg de Rotterdamse filmliefhebbers onder de titel Krijns Keuze twee films aan die hem dierbaar zijn: Les enfants du paradis en American Beauty. De toegang tot beide voorstellingen is gratis en er kan niet worden gereserveerd. Kaarten kunnen een uur voor aanvang bij de kassa worden opgehaald.

Les enfants du paradis (Marcel Carné, 1945 ): zondag 2 april; aanvang 10.30 uur.

American Beauty  (Sam Mendes, 1999): dinsdag 4 april; aanvang 21.00 uur.  

 

Sfeerimpressie van het afscheid van Krijn Meerburg / LantarenVenster / Portret: Ilona van Genderen Stort

lees meer

Nanneke Koning

Nanneke Koning is freelance eindredacteur en publicist, met meer dan twintig jaar ervaring in de wereld van entertainment en kunst. Voor Holland Film Nieuws verzorgt ze de eindredactie van het magazine en de online-berichtgeving.
LinkedIn /nanneke-koning

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Banner CineJobs240x180px
Design Ad Banner 240x180– HFN
LadyBird
Dorst_HFN
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Banner_USHIO240x180