banner Pieter Konijn
NIEUWS - Pick ‘n’ mix

Michiel de Ruyter vindt Goud

03 februari 2015

Het historische Nederlandse epos Michiel de Ruyter heeft in enkele dagen meer dan 100.000 bioscoopbezoekers getrokken. Daarom hebben het Nederlands Film Festival en het Filmfonds de Gouden Film overhandigd aan de makers. Regisseur Roel Reiné, producent Klaas de Jong en gedelegeerd producent Bernard Tulp namen de prijs vandaag in Het Ketelhuis in Amsterdam in ontvangst. Ze deden dat samen met Frank Lammers, Egbert-Jan Weeber en Isa Lammers.

Bij de Gouden Film werd tevens de Gouden Pen uitgereikt aan de scenaristen van de film Alex van Galen en Lars Boom. De Gouden Pen is een initiatief van het Netwerk Scenarioschrijvers om vooral ook de scenaristen in de spotlight te krijgen.

Michiel de Ruyter is sinds afgelopen donderdag in 133 bioscoopzalen in Nederland te zien. De film is uitgebracht in twee versies, te weten een voor twaalf jaar en ouder en een voor zestien jaar en ouder.

Michiel de Ruyter wordt uitgebracht door A-Film Benelux.

Gouden Film Michiel de RuyterFoto: van links naar rechts Egbert-Jan Weeber, Frank Lammers, Isa Lammers, Roel Reiné, Las Boom en Alex van Galen.
lees meer

Jeroen Huijsdens

Filmliefhebber Jeroen Huijsdens werkt al sinds 1994 in de Nederlandse filmsector. In 1999 begon hij met zijn bedrijf Filmtaal. Jeroen is sinds de oorsprong betrokken bij Holland Film Nieuws. Hij is tevens de drijvende kracht achter Filmdepot.nl. Jeroen is gefascineerd door de digitale revolutie en de impact ervan op de (inter)nationale entertainmentsector.
Website www.filmtaal.nl / Twitter @JeroenHuijsdens / Linkedin jeroenhuijsdens

Dorst_HFN
LadyBird
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Banner CineJobs240x180px
Design Ad Banner 240x180– HFN
Banner_USHIO240x180
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)