banner Pieter Konijn
NIEUWS - Pick ‘n’ mix

Misfit mag zich Gouden Film noemen

18 oktober 2017

Een Gouden Film voor Misfit, en dat al binnen twee weken. De muzikale komedie rond YouTube-fenomeen Djamila heeft in korte tijd de mijlpaal weten te bereiken. En nu een groot deel van de Nederlandse jeugd nog herfstvakantie heeft of gaat krijgen, zal het daar wel niet bij blijven.

Helemaal als een verrassing kwam de bekroning niet. Djamila Verhoevens YouTube-kanaal MeisjeDjamila heeft ruim 775.000 leden, en haar filmpjes trekken moeiteloos een half miljoen views. Daarmee is ze de populairste vrouwelijke videomaker van Nederland. Toen de trailer van Misfit op 11 augustus online kwam, werd die binnen drie dagen 270.000 keer bekeken. Voor Nederland zijn dat exceptionele aantallen. 

In Misfit verhuist Djamila van de VS naar Nederland, en ontdekt dat ze op school niet langer de populaire meid is maar een buitenbeentje. De film wordt gedistribueerd door Splendid Film, die ook als coproducent bij de ontwikkeling betrokken was. Regisseur is Edwin van den Eshof (Popoz). Na zomermaanden met weinig vaderlands product draaien er momenteel weer veel Nederlandse films in de bioscoop. Te verwachten is dan ook dat deze tiende Gouden Film snel een opvolger zal krijgen.

Djamila heeft haar fans ook naar de bioscoop weten te krijgen / Splendid Film 

 

 

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Banner_USHIO240x180
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Design Ad Banner 240x180– HFN
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Banner CineJobs240x180px
Dorst_HFN
LadyBird
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px