banner Pieter Konijn
NIEUWS - Pick ‘n’ mix

MTV introduceert genderneutrale acteerprijs

09 april 2017

Het genderdebat dat momenteel in alle lagen van de maatschappij wordt gevoerd, heeft ook bij MTV op de agenda gestaan. Resultaat: er is niet langer sprake van beste acteur en beste actrice, maar van beste acteerprestatie.

Bij de Oscars, Golden Globes en Emmy Awards zijn ze nog niet zover, maar ook daar zal deze discussie de komende jaren worden gevoerd. MTV heeft de knoop nu al doorgehakt: bij hun MTV Movie & TV Awards 2017 is het de rol die telt, ongeacht of die door een man of een vrouw wordt gespeeld.

Het is niet de eerste keer dat de muziekzender MTV bij de uitreiking van hun Movie Awards de categorieën beste acteur en actrice samenvoegt, dat gebeurde eerder in 2006 en 2007, met respectievelijk Jake Gyllenhaal en Johnny Depp als winnaar. Maar met ingang van 2017 is het dus definitief.

In de categorie Best Performance (Combined) kan dit jaar gestemd worden op: Taraji P. Henson (Hidden Figures); Hugh Jackman (Logan); James McAvoy (Split), Hailee Steinfeld (The Edge of Seventeen); Daniel Kaluuya (Get Out) en Emma Watson (Beauty and th Beast).

Genderneutrale prijzen zijn overigens niet nieuw bij MTV. Al vanaf het begin van de Movie Awards, dit jaar is de 26-ste editie, zijn categorieën als beste schurk, beste schurk en beste komische prestatie niet seksegebonden.

Komiek en acteur Adam Devine zal de MTV Movie & TV Awards 2017 op 7 mei 2017 in Los Angeles presenteren.

 


Bij iedere winnaar op de schoorsteenmantel: de Golden Popcorn Award   / MTV Movie & TV Awards

 

lees meer

Nanneke Koning

Nanneke Koning is freelance eindredacteur en publicist, met meer dan twintig jaar ervaring in de wereld van entertainment en kunst. Voor Holland Film Nieuws verzorgt ze de eindredactie van het magazine en de online-berichtgeving.
LinkedIn /nanneke-koning

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Dorst_HFN
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Banner_USHIO240x180
Design Ad Banner 240x180– HFN
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Banner CineJobs240x180px
LadyBird