banner Pieter Konijn
NIEUWS - Pick ‘n’ mix

MTV Movie & TV Awards 2017 uitgereikt

08 mei 2017

Emma Watson was de winnaar in de kersverse categorie Best Actor (m/v) voor haar hoofdrol in Beauty and the Beast, die tevens werd uitgeroepen tot Movie of the Year. Ook Get Out en Hidden Figures vielen in de prijzen, die over het algemeen wat afwijken van andere award shows.

De MTV Movie & TV Awards zijn een beetje opgefrist. Zo waren in de 26-ste editie die gisteravond in Los Angeles plaatsvond grote én kleine producties genomineerd, waren de categorieën beste acteur en actrice samengevoegd tot een categorie, beste acteur, en waren er nieuwe categorieën verzonnen, zoals Next Generation. Het Amerikaanse publiek kon online stemmen op haar favoriete tv- en filmtitels, acteurs en presentatoren van het afgelopen jaar.

Die prijs die vooraf de meeste aandacht genereerde, namelijk die van beste acteur,  werd gewonnen door Emma Watson voor haar rol in Beauty and the Beast. De actrice, die zich in haar speeches graag strijdbaar en emancipatoir opstelt, refereerde in haar dankwoord aan het ‘afschaffen van de gender-specific category’ omdat acteren, althans voor haar persoonlijk, ‘om het vermogen gaat om je in een ander te verplaatsen, en dat hoeft niet in twee verschillende categorieën geplaatst te worden’.

Amy Schumer en Goldie Hawn, die samen al een tijdje promotie voeren voor hun komedie Snatched, reikten de prijs voor Movie of the Year uit. Daarbij staken ze de draak met het genante Oscar-incident eerder dit jaar, toen La La Land per ongeluk tot beste film werd uitgeroepen terwijl dat Moonlight moest zijn. ‘La La Land, o nee, Moonland, o nee, Beauty and the Beast’, zeiden de comédiennes in koor.

De Fast & Furious-franchise ontving de Generation Award. Het was voor het eerst dat die award aan een franchise werd uitgereikt in plaats van aan een individuele acteur. Vin Diesel nam de gouden bak popcorn namens alle F&F’ers in ontvangst, waarbij hij ook zijn in 2013 overleden collega Paul Walker memoreerde, die hij ‘onmisbaar’ voor het succes van de reeks noemde.

Nog meer opvallende winnaars: Ashton Sanders en Jharrel wonnen Best Kiss voor Moonlight; Hidden Figures kreeg twee awards, Best Hero (Taraji P. Henson) en Best Fight Against the System; Next Generation (Daniel Kaluuya) en Best Comedic Performance (Lil Rel Howery) gingen naar Get Out en Hugh Jackman and Dafne Keen waren volgens het publiek in Logan het Best Duo.

Voor de complete lijst winnaars van de MTV Movie & TV Awards 2017 klik hier.

 

Beauty & Best Actor: Emma Watson spreekt zich uit tijdens de uitreiking van de MTV Movie & TV Awards 2017 / mtv.com

lees meer

Nanneke Koning

Nanneke Koning is freelance eindredacteur en publicist, met meer dan twintig jaar ervaring in de wereld van entertainment en kunst. Voor Holland Film Nieuws verzorgt ze de eindredactie van het magazine en de online-berichtgeving.
LinkedIn /nanneke-koning

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Dorst_HFN
LadyBird
Banner_USHIO240x180
Banner CineJobs240x180px
Design Ad Banner 240x180– HFN
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px