banner Pieter Konijn
NIEUWS - Pick ‘n’ mix

Nederland loopt warm voor nieuwe Tarantino

29 december 2015

Regisseur Quentin Tarantino is boos op distributeur Disney. Bij EYE zijn ze daarentegen reuze blij dat er voor de 70mm-vertoning The Hateful Eight veel belangstelling is. 

En wat had de toorn van Tarantino dan wel gewekt? Disney had besloten Star Wars: The Force Awakens te draaien in de ArcLight Cinerama Dome in Los Angeles, waarmee een 70mm-screening van The Hateful Eight in Tarantino's geliefde theater was verhinderd. Wat de regisseur er allemaal over te zeggen had in de talkshow van de brutale dj Howard Stern kun je zien op celluloidjunkie.com.

Ondertussen vliegen de kaartjes voor de 70mm-vertoning van de gewelddadige western bij EYE de deur uit. Er zijn er al ruim 5.000 verkocht. De avondvoorstellingen in de premièreweek (7 tot en met 13 januari) zijn uitverkocht, maar voor diverse ochtend- en middagvoorstellingen zijn nog kaarten beschikbaar. Overigens zal The Hateful Eight ook in reguliere prints in heel het land te zien zijn. Distributeur is entertainmentOne. 

lees meer

Nanneke Koning

Nanneke Koning is freelance eindredacteur en publicist, met meer dan twintig jaar ervaring in de wereld van entertainment en kunst. Voor Holland Film Nieuws verzorgt ze de eindredactie van het magazine en de online-berichtgeving.
LinkedIn /nanneke-koning

Design Ad Banner 240x180– HFN
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Banner_USHIO240x180
Banner CineJobs240x180px
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Dorst_HFN
LadyBird