banner Pieter Konijn
NIEUWS - Pick ‘n’ mix

Nederlands bedrijf opent honderd VR-bioscopen in China

02 december 2016

In februari  opende &Samhoud Media de eerste virtual reality-bioscoop in Amsterdam. Nu komen er honderd bij… in China!

De VR Days Europe zijn nog maar net achter de rug. De eerste permanente virtual reality-bioscoop ter wereld, gevestigd aan de Oosterdokskade in Amsterdam, maakte als locatie deel uit van het festival dat veel aandacht kreeg.

Jip Samhoud (26), oprichter en uitbater van de VR-bioscoop, maakte vandaag bekend dat &Samhoud Media in samenwerking met de Gome Group honderd VR-bioscopen opent in China, zalen met vijftig tot honderd stoelen. De eerste vijf bioscopen gaan eind deze maand open in Shanghai, Beijing, Shenzhen, Tianjin en Shenyang. In het voorjaar van 2017 volgen er nog vijftig en later in het jaar nog eens eenzelfde aantal.

De bioscopen zijn gevestigd in de winkels van de Gome Group, zeg maar de Mediamarkt van China. Het bedrijf heeft 2.200 vestigingen in dat land.

&Samhoud Media wordt geen eigenaar van de bioscopen, maar levert het concept, de merknaam The VR Cinema, technische ondersteuning en regelt de filmdistributie voor de bioscopen. In ruil daarvoor ontvangt het Nederlandse bedrijf een niet bekendgemaakt percentage van de opbrengst van de kaartverkoop. In Nederland kost een kaartje 12.50 euro; de Chinese VR-bezoeker betaalt rond de 9 euro.

Samhoud is optimistisch over de toekomst van VR. In NRC Handelsblad zegt de jonge ondernemer: ‘We voeren onderhandelingen met de grote internationale producenten om hun VR-films eerst beschikbaar te maken voor een bioscooprelease en pas daarna via apps of kanalen als YouTube onder consumenten te verspreiden. We zetten niet alleen een bedrijf op, maar een hele industrie.’

Beeld: VR Days Europe

 

lees meer

Nanneke Koning

Nanneke Koning is freelance eindredacteur en publicist, met meer dan twintig jaar ervaring in de wereld van entertainment en kunst. Voor Holland Film Nieuws verzorgt ze de eindredactie van het magazine en de online-berichtgeving.
LinkedIn /nanneke-koning

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Banner_USHIO240x180
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
LadyBird
Banner CineJobs240x180px
Design Ad Banner 240x180– HFN
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Dorst_HFN
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px