banner Pieter Konijn
NIEUWS - Pick ‘n’ mix

Nederlandse filmjournalisten vinden Son of Saul de beste

28 december 2015

Volgens de Nederlandse filmpers was Son of Saul de film die in 2015 niet te overtreffen viel. De beste van eigen bodem was Bloed, zweet en tranen.

Een kleine honderd journalisten brachten hun stem uit. Daarbij waren drie films favoriet. Naast het Hongaarse holocaustdrama waren dat Pixars Inside Out en de actiefilm Mad Max: Fury Road. In de rest van de top tien vooral arthouse-favorieten als Carol (4), Youth (7) en The Lobster (10). Star Wars: The Force Awakens kwam uit op een zesde plaats.

Er was veel gemopper te horen over de kwaliteit van de Nederlandse cinema in 2015. Vooral NFF-openingsfilm J. Kessels moest het daarbij ontgelden. Bloed, zweet en tranen won uiteindelijk met één punt verschil van Those Who Feel the Fire Burning, strikt genomen een gedramatiseerde documentaire. Op ruime afstand volgde Prins op een derde plek.

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Dorst_HFN
Design Ad Banner 240x180– HFN
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Banner_USHIO240x180
LadyBird
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Banner CineJobs240x180px
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie