banner Pieter Konijn
NIEUWS - Pick ‘n’ mix

Nederlandse PopcornTime ontwikkelaars gestopt

23 november 2015

Stichting BREIN heeft twee Nederlanders gestopt die bezig waren met de ontwikkeling van PopcornTime software. Dit is software die structureel gebruik maakt van films en tv-series uit illegale bron.
Zij gebruikten Github, een website waarbij in groepen software ontwikkeld wordt. Sinds de Amerikaanse brancheorganisatie voor Motion Picture Association of America erin onlangs in slaagde om popcorntime.io op zwart te krijgen, proberen verschillende partijen de software opnieuw leven in te blazen.

St. BREIN - directeur Tim Kuik - foto Sven van der Vlugt
 
foto: Tim Kuik van Stichting BREIN.

BREIN heeft een schikking met de twee getroffen en de software is verwijderd. Gaan ze opnieuw aan de slag dan hangt ze een boete van € 2.000,- per dag boven het hoofd. Vanuit verschillende hoeken en landen worden aanbieders van Popcorn Time aanbieders flink aangepakt. In Engeland bijvoorbeeld heeft de rechter inmiddels geoordeeld dat de kern van Popcorn Time het schenden van auteursrechten is en dat Popcorn Time software daarmee geen legitiem doel heeft.
 

lees meer

Alice Scheiuit

Alice Scheiuit studeerde Film- en TVwetenschap, volgde cursussen filmmarketing en journalistiek en is actief in research, redactie en communicatie: o.a. Universiteit Utrecht, MEDIADesk, Sanoma, VPRO, Cinekid, DDG marketing, Mediawijzer, Atria, Filmdepot, Uitgeverij de Graaf en HFN. Focust op: Media- & cultuurbeleid; Beeldvorming & storytelling; Jeugd & media.
Twitter @scheiuit LinkedIn /alicescheiuit

Design Ad Banner 240x180– HFN
LadyBird
Banner_USHIO240x180
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Banner CineJobs240x180px
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Dorst_HFN