banner Pieter Konijn
NIEUWS - Pick ‘n’ mix

Nieuw fonds voor kinder- en jeugdfilms

13 februari 2015

Tijdens het filmfestival van Berlin hebben het Nederlands Filmfonds en Mitteldeutsche Medienförderung (MDM) een co-ontwikkelingsfonds opgericht om gezamenlijk de ontwikkeling van scripts voor originele kinder- en jeugdfilmplannen te ondersteunen. Het initiatief werd maandag 9 februari in Berlijn gelanceerd door MDM-directeur Manfred Schmidt en Filmfondsdirecteur Doreen Boonekamp

Projecten die voor de steun in aanmerking komen zijn films voor kinderen in de leeftijdgroepen vier tot zes, zes tot negen en negen tot twaalf. Het moeten ook live actions films zijn. Daarnaast moeten de film hedendaagse onderwerpen aansnijden en worden verteld vanuit het perspectief van het kind. Prioriteit wordt gegeven aan projecten die al een coproducent of co-auteur aan zich verbonden hebben uit Duitsland of Nederland. Aanvragen dienen afkomstig te zijn uit Nederland of de regio Midden Duitsland.

Het startbudget van het nieuwe fonds bedraagt 100.000 euro. Het Filmfonds en MDM dragen ieder de helft bij. Projecten worden geselecteerd door een commissie bestaande uit de directeuren van beide fondsen of hun vertegenwoordigers. De eerste indiendatum voor het nieuwe fonds is 14 April 2015.

De afgelopen jaren zijn verschillende Nederlands-Duitse kinderfilms ontwikkeld en gecoproduceerd zoals SupernovaTony Tien en Lepel.

lees meer

Jeroen Huijsdens

Filmliefhebber Jeroen Huijsdens werkt al sinds 1994 in de Nederlandse filmsector. In 1999 begon hij met zijn bedrijf Filmtaal. Jeroen is sinds de oorsprong betrokken bij Holland Film Nieuws. Hij is tevens de drijvende kracht achter Filmdepot.nl. Jeroen is gefascineerd door de digitale revolutie en de impact ervan op de (inter)nationale entertainmentsector.
Website www.filmtaal.nl / Twitter @JeroenHuijsdens / Linkedin jeroenhuijsdens

Banner CineJobs240x180px
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Design Ad Banner 240x180– HFN
Dorst_HFN
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Banner_USHIO240x180
LadyBird
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px