banner Pieter Konijn
NIEUWS - Pick ‘n’ mix

Nieuw gezicht voor Avond van de Filmmuziek

25 februari 2016

Niet langer Ruben Nicolaï maar Eric Corton zal de Avond van de Filmmuziek in goede banen gaan leiden. De derde editie vindt 3 en 4 maart plaats in het Concertgebouw.

The Hateful Eight, Spectre maar ook The Godfather: recente en klassieke filmscores komen tot leven tijdens De Avond van de Filmmuziek. Bijzonder aan de editie van 2016: Steven Spielbergs huiscomponist John Williams krijgt een speciale ode. En de presentatie is dit jaar in handen van Eric Corton. Wellicht dat het gebeuren daardoor iets meer rock ’n' roll zal zijn dan andere jaren.

Opnieuw wordt de muziek uitgevoerd door het net met een Grammy beloonde Metropole Orkest, inmiddels hét filmorkest van Nederland. Dirigent is Vince Mendoza, een veteraan met maar liefst 25 Grammy-nominaties op zijn naam. Wie naast een kaartje greep: dit voorjaar zendt BNN de integrale uitvoering uit.

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Banner_USHIO240x180
Banner CineJobs240x180px
LadyBird
Design Ad Banner 240x180– HFN
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Dorst_HFN
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)