banner Pieter Konijn
NIEUWS - Pick ‘n’ mix

Nieuw in de bioscoop: Pathé Gaming

01 juli 2015

Films over gaming met aansluitend een live game event in de bioscoop. Pathé heeft twee van dit soort evenementen geprogrammeerd. Op 28 juli wordt in zeven bioscopen All Work All Play vertoond, waarna professionele gamers een potje StarCraft II spelen.

Pathé Gaming heet de nieuwste special van het Pathé-concern: films over eSports, het competitief spelen van computerspellen, gevolgd door een live toernooi. Hoewel veel mensen van mening zijn dat het hier geen sport betreft, gaat er inmiddels zoveel (prijzen)geld om in eSports, dat daarover gediscussieerd kan worden. Ook het aantal fans is indrukwekkend: miljoenen mensen volgen de toernooien online en ook stadions stromen moeiteloos vol om professionals aan het werk te zien.

All Work All Play is een film van Patrick Creadon over de opkomst van eSports en het negende seizoen van de Intel Extreme Masters. Na de vertoning start een live game event waarin professionele StarCraft II-spelers het tegen elkaar opnemen.
Het tweede event vindt plaats op zondag 23 augustus en is een live verslag van ESL One Cologne Counter-Strike: Global Offensive. De beste teams ter wereld strijden in de Lanxess Arena in Keulen om de prestigieuze titel van ESL One Champion.

De zeven deelnemende bioscopen zijn: Pathé Arena, De Kuip, Scheveningen, Amersfoort, Eindhoven, Groningen en Tilburg.

En nu het toch over gamen gaat: bezoekers die in Amerika naar Terminator Genisys gaan, zullen vooraf een interactieve game kunnen spelen op hun mobiel. Ze hoeven alleen maar met hun mobiel naar het scherm te wijzen om Terminator cyborgs te kunnen neerschieten. Het is voor het eerst dat er een interactie videogame in de bioscoop gespeeld kan worden.

 

lees meer

Nanneke Koning

Nanneke Koning is freelance eindredacteur en publicist, met meer dan twintig jaar ervaring in de wereld van entertainment en kunst. Voor Holland Film Nieuws verzorgt ze de eindredactie van het magazine en de online-berichtgeving.
LinkedIn /nanneke-koning

LadyBird
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Design Ad Banner 240x180– HFN
Dorst_HFN
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Banner CineJobs240x180px
Banner_USHIO240x180