banner Pieter Konijn
NIEUWS - Pick ‘n’ mix

Nieuwe app wijst consument de weg naar legaal aanbod

23 mei 2016

(Beeld uit Sherlock Holmes)

Om het illegaal downloaden van films en tv-series tegen te gaan heeft de Nederlandse entertainmentindustrie een nieuw strijdplan ontwikkeld. Onderdeel daarvan is een app die de consument precies moet vertellen waar het aanbod legaal te vinden is. De app heeft als werktitel FilmFinder. Dat heeft NVPI-directeur Jaap Bruijnen bevestigd tegen Tweakers.net.

Het downloaden van auteursrechtelijk beschermd materiaal in Nederland is sinds april 2014 illegaal. De overheid onderneemt echter te weinig actie op het gebied van handhaving, zo vinden de aanbieders van muziek, games en film. Daarom hebben ze de koppen bij elkaar gestoken en een plan van aanpak bedacht om er daadwerkelijk wat aan te doen. De werkgroep waar de entertainmentindustrie in samenkomt bestaat uit vertegenwoordigers van distributeurs, producenten en andere betrokkenen zoals het Filmfonds.

De app, waarmee de consument heel eenvoudig de weg weet te vinden naar het legale alternatief, is een belangrijk onderdeel van het totale strijdplan. Het biedt een functie waarmee men direct op titels kan zoeken, maar die ook aanbevelingen kan doen. De app zelf biedt niet de mogelijkheid om bioscoopkaartjes te kopen, of om een film te kijken. De consument wordt tot aan de deur van de aanbieder gebracht. 'Het is puur bedoeld voor het doorverwijzen naar de aanbieder', aldus jaap Bruijnen tegen Tweakers.net.

Het legale aanbod, dat steeds meer beschikbaar komt, is dusdanig verspreid over de diverse aanbieders, dat de consument een toepassing in handen gegeven moet worden om sneller en gemakkelijker toegang te krijgen tot films en series.

De app gaat de consument zowel naar het bioscoopaanbod als naar films en series bij online aanbieders, omroepen en webwinkels leiden. De toepassing moet na de zomer klaar zijn en zal door middel van een grootschalige campagne om onder de aandacht worden gebracht.

lees meer

Jeroen Huijsdens

Filmliefhebber Jeroen Huijsdens werkt al sinds 1994 in de Nederlandse filmsector. In 1999 begon hij met zijn bedrijf Filmtaal. Jeroen is sinds de oorsprong betrokken bij Holland Film Nieuws. Hij is tevens de drijvende kracht achter Filmdepot.nl. Jeroen is gefascineerd door de digitale revolutie en de impact ervan op de (inter)nationale entertainmentsector.
Website www.filmtaal.nl / Twitter @JeroenHuijsdens / Linkedin jeroenhuijsdens

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
LadyBird
Banner CineJobs240x180px
Dorst_HFN
Design Ad Banner 240x180– HFN
Banner_USHIO240x180
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie