banner Pieter Konijn
NIEUWS - Pick ‘n’ mix

Nijntje de Film tijdelijk terug in Utrecht

20 februari 2017

In de woonplaats van Dick Bruna wordt uitgebreid stilgestaan bij het overlijden van de tekenaar, en daar hoort ook de film bij. Zo brengt Kinepolis Jaarbeurs in de voorjaarsvakantie Nijntje de film opnieuw in roulatie.

Nijntje de film richt zich op dezelfde doelgroep als de boekjes, de peuters. In het verhaal gaan Nijntje en  haar vriendjes naar de dierentuin om een speurtocht te doen. Educatieve elementen spelen een belangrijke rol. Regisseur Hans Perk ontving voor Nijntje de film in 2013 de Cinekid Film Award.

Qua uitvoering werd destijds gekozen voor stop-motion, een techniek die zeer goed paste bij de tijdloze kwaliteit van de verhaaltjes. Het resultaat was een animatiefilm die zeer dicht bij de sfeer van de boekjes bleef. Zo kreeg Nijntje wel een stem (Eva Poppink), maar bleef de mimiek van het konijn onveranderd.

Nijntje de film draait vanaf 23 februari in Kinepolis Jaarbeurs tegen een gereduceerd tarief, en zal in ieder geval tijdens de voorjaarsvakantie dagelijks te zien zijn. De film zal ook te zien zijn in Cinema Amstelveen.

 Tijdloze kwaliteit: Nijntje de film / Telescreen

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
LadyBird
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Banner_USHIO240x180
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Design Ad Banner 240x180– HFN
Dorst_HFN
Banner CineJobs240x180px