banner Pieter Konijn
NIEUWS - Pick ‘n’ mix

Nu al goud voor Soof 2

09 december 2016

Eén releasedag, dat was genoeg voor Soof 2 om de Gouden Film binnen te halen. De romantische komedie met Lies Visschedijk had dankzij voorpremières en ladies nights al genoeg publiek binnen om die eerste mijlpaal pijlsnel te bereiken.

Soof 2 is de dertiende titel die dit jaar de Gouden Film-status bereikt. En dat gaan er nog meer worden, aangezien De Zevende Hemel hoogstwaarschijnlijk komende week de honderdduizendste bezoeker zal verwelkomen. De vorige Nederlandse film die binnen een week goud behaalde was Rokjesdag (op 17 maart).

Soof 2 werd geregisseerd door Esmé Lammers. De schrijfster van beide delen, Marjolein Beumer, werd overigens niet vergeten. Zij ontvangt voor Soof 2 de Gouden Pen van het Netwerk Scenarioschrijvers.

 Lies Visschedijk kan wel even een sigaretje roken: nog voor het weekend Goud (NFF)  

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Design Ad Banner 240x180– HFN
Dorst_HFN
Banner CineJobs240x180px
Banner_USHIO240x180
LadyBird
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie