banner Pieter Konijn
NIEUWS - Pick ‘n’ mix

Nu al Gouden Film voor Brimstone

28 januari 2017

De eerste in 2017 uitgebrachte Nederlandse productie met een Gouden Film is een feit: Brimstone heeft honderdduizend bezoekers getrokken. En daar had de complexe western van Martin Koolhoven slechts twee weken voor nodig. Vaderlands product doet het sowieso erg goed deze maanden.

Zelf was de regisseur in eerste instantie voorzichtig met zijn verwachtingen, maar Koolhoven kan tevreden zijn: Brimstone loopt uitstekend. Slechts vier films uit de top dertig hebben een hoger theatergemiddelde. In de tweede week steeg de film van de achtste naar de vierde plek.

Het is al met een al een goede start voor de Nederlandse cinema, want een flink aantal speelfilms doet het uitstekend. Onze jongens wist in een maand tijd 300.000 bezoekers te trekken, en gezien het hoge theatergemiddelde is Platina slechts een kwestie van tijd.

Ook Mees Kees langs de lijn nadert de 300.000 bezoekers en Soof 2 heeft inmiddels de bezoekcijfers van Soof 1 achter zich gelaten. De zevende hemel staat na negen weken nog steeds in de top dertig en zit dicht tegen de 200.000 bezoekers aan. En natuurlijk zijn daar nog de succesverhalen Juf Kiet en Down to Earth. Een beter start van 2017 kan de Nederlandse cinema zich niet wensen.

Producent Els Vandevorst en regisseur Martin Koolhoven nemen de Gouden Film in ontvangst © Mischa Schoemaker

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Banner CineJobs240x180px
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
LadyBird
Banner_USHIO240x180
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Design Ad Banner 240x180– HFN
Dorst_HFN