banner Pieter Konijn
NIEUWS - Pick ‘n’ mix

Nu al Gouden Film voor De ontsnapping

05 mei 2015

Aan Heleen van Royen, schrijfster van de gelijknamige bestseller, de eer om vanochtend namens het NFF en het Filmfonds de Gouden Film voor honderdduizend bezoekers uit te reiken. Ontvangers waren beide hoofdrolspelers Isa Hoes en Edwin Jonker, alsmede regisseur Ineke Houtman. En er was nog meer reden tot blijheid. Namens het Netwerk Scenarioschrijvers werd de Gouden Pen, de prijs voor het Beste Scenario, overhandigd aan de schrijvers van de film: Mirjam Oomkes en Olga Ponjee.

In De ontsnapping breekt Julia (Hoes) uit de sleur van een saai gezinsleventje door zich in de Algarve een nieuw uiterlijk aan te meten. Een relatie met een geheimzinnige gigolo (Jonker) brengt echter meer spanning met zich mee dan ze had verwacht. 
De ontsnapping werd geproduceerd door Mountain Road Entertainment Group en Incredible Film, in samenwerking met Marmalade Films. Distributie ligt in handen van Dutch FilmWorks. De film draait op dit moment in 120 bioscopen. 

Gouden Film De Ontsnapping
Foto: v.l.n.r.: Danielle Raaphorst, Heleen van Royen, Sjef Scholte, Isa Hoes, Edwin Jonker, Ineke Houtman, Olga Ponjee en Mirjam Oomkes. Foto: Sven Hoogerhuis.

lees meer

Nanneke Koning

Nanneke Koning is freelance eindredacteur en publicist, met meer dan twintig jaar ervaring in de wereld van entertainment en kunst. Voor Holland Film Nieuws verzorgt ze de eindredactie van het magazine en de online-berichtgeving.
LinkedIn /nanneke-koning

Dorst_HFN
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Banner_USHIO240x180
Design Ad Banner 240x180– HFN
LadyBird
Banner CineJobs240x180px
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie