banner Pieter Konijn
NIEUWS - Pick ‘n’ mix

Nu ook Gouden Film voor Down to Earth

24 februari 2017

Vermoedelijk zal geen van de betrokkenen het van tevoren hebben kunnen bevroeden, maar Down to Earth heeft toch echt de status van Gouden Film bereikt. Een prachtig succes voor de makers van de documentaire over stamoudsten, Rolf Winters en zijn partner Renata Heinen.

De stand van honderdduizend bezoekers werd in ruim vier maanden tijd behaald. Daarmee is de zelfstandig geproduceerde en bescheiden in de markt gezette documentaire een van de opmerkelijkste succesverhalen uit de recente bioscoopgeschiedenis. Alle reden voor een feestje dus. Rolf Winters en zijn team kregen gisteren de Gouden Film uitgereikt in de Verkadefabriek in Den Bosch door Filmfonds, NFF en hoofdsponsor L’Or Espresso.  

Aanvankelijk kozen onafhankelijke distributeurs Sahil Gill en Ilona van Genderen Stort voor een voorzichtige uitbreng in een bescheiden aantal steden. Vanwege een toenemend aantal uitverkochte zalen was de film in steeds meer steden te zien en kon overgegaan worden tot dagelijkse programmering. Vanaf eind november ging het hard, toen binnen een week de teller van 10.000 naar 20.000 bezoekers schoot.

De zegetocht is trouwens nog niet voorbij. Down to Earth is momenteel nog in dertig theaters te zien.

 Bloemen voor de 100.000ste bezoeker, de eer voor de maker / NFF

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
LadyBird
Banner_USHIO240x180
Design Ad Banner 240x180– HFN
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Dorst_HFN
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Banner CineJobs240x180px
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)