banner Pieter Konijn
NIEUWS - Pick ‘n’ mix

NYFA Amsterdam feestelijk van start

25 maart 2016

Gisteravond is feestelijk de Amsterdamse vestiging van de New York Film Academy geopend. In de Beurs van Berlage was acteur Matthew Modine aanwezig om de start te voorzien van een vleugje Hollywood-sjeu. Amsterdam wordt het Europese hoofdkwartier van de internationale filmopleiding.

Aanvankelijk was de opening van de NYFA in Amsterdam ruim een jaar eerder gepland, maar complicaties bij de verbouwing van het Rijksmonument zorgden voor vertragingen. De school exploiteert een horecaruimte, de New York Film Academy Café, die geheel in de stijl is teruggebracht zoals destijds architect Berlage dat voor ogen stond. In de kelders onder het café zijn de klaslokalen en montageruimtes ingericht.

In mei gaat de NYFA van start met haar opleidingen, onder meer regie, scenario en acteren. Matthew Modine was de eerste van een beoogde reeks bekende namen om de opleiding extra aantrekkelijk te maken. Op de openingsavond vertelde de acteur tijdens een informeel gesprek met senior executive vice president David Klein uitgebreid over zijn carrière als acteur. Klein prees Amsterdam als een cultureel inspirerende stad. 

foto: een informele Matthew Modine vertelt David Klein over zijn loopbaan (Marc van Voorst) 

 

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Dorst_HFN
Banner CineJobs240x180px
Banner_USHIO240x180
LadyBird
Design Ad Banner 240x180– HFN
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie